Længe før du lægger et par gode, tørre brændestykker på, har de måske ligget tørt og godt under et tag fra O.B.Wiik. Norges største producent af brænde har 10 WiikHaller i brug.

Tørre brændeknuder

Få mennesker i verden er mere optaget af at fyre med brænde end nordmændene. Der er til og med skrevet hele bøger om det. De fleste har også lært, at kvalitetsbrænde skal have et lavt indhold af fugt, men det kommer ikke af sig selv. Brændet skal opbevares tørt.

Roys Vedsalg AS er Norges største producent af brænde, og de benytter haller fra O.B.Wiik til lagringen. Det er blevet til et par stykker efterhånden – omfanget kan du se i filmen.

Tør, god og sikker lagring

For Roys Vedsalg er lagringen af træet afgørende for kvaliteten. Færdigtørret brænde pakkes i sække, stables på paller og lagres i højden. Hallerne skal derfor rumme et stort volumen, og beskytte mod vind, vejr og fugt.

WiikHallen blev valgt som den bedste løsning, selv om andre aktører kunne konkurrere på prisen. Grunden? Kvaliteten på dugen og konstruktionerne skaber netop den ønskede beskyttelse mod vejrguderne.

Udover at blive brugt som lagerhaller har Roy Vemundsberget opstillet haller, der fungerer som arbejdsstationer. Her saves, kløves og pakkes brændet i sække. Derefter får det tag over hovedet fra O.B. Wiik.

Resultatet er 10 haller i flere størrelser og konfigurationer, alle med samme mission: at du kan få tørt og godt brænde at fyre med.